A 3. világháború és alternatív jövőképek

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
A

Anonymous

Fúú kicsit talán Morbid témát nyitottam a maga nevében.

Na de itt arról lenne szó hogy be fog e következni/ha igen akkor mikor szerintetek/szembe álló felek/esetleges következmények/és okok.Ezen kívül még az ekkora tehető technikai fejletség szintje és a jövő leggsötétebb elképzelései mindenki szemszögéből.
Magyarán az a jövőkép amit senki se szeretne hogy bekövetkezzen :D
Reméljük soha nem fog bekövetkezni.

2 verzió van: mivel az ember képes lett önmaga elpusztítására, a harmadik világégés egy kölcsönös atomcsapással kezdődne, ami ha nem is az emberi faj végét, de a civilizációét mindenképpen jelenti. Háború már csak azért is lesz, mert azok mindig akkor törnek ki, amikor adott helyen (és ez a hely ma globálisan a Föld) fogyni kezdenek az erőforrások. Persze több, mint valószínű, hogy az energiaválságra lesz megoldás, de bizonyos nyersanyagok nem pótolhatóak...
A másik verzió ugyanennyire valószínű: ha az emberiség kihúzza addig békében, hogy nálánál okosabb gépeket alkot (márpedig ez csak idő kérdése), akkor a mesterséges intelligencia azonnal és nyomban fel kell ismerje a potenciális ellenfelet az emberben és meg KELL tegye a szükséges ellenlépéseket a saját fennmaradása érdekében. Olyan apróságokat nem említek, hogy addigra a fejlett légierők (USA elsősorban) eszközei mind pilóta nélküli gépek lesznek olyan atomarzenál felett rendelkezve, ami többszörösen elegendő a Föld lakhatatlanná tételéhez.

Amúgy minderről - részben - volt már szó itt: http://stalker.hardwired.hu/forum/viewtopic.php?t=557

Ennek a témának a címét módosítottam...

hispan":k0n8c55g mondta:
2 verzió van: mivel az ember képes lett önmaga elpusztítására, a harmadik világégés egy kölcsönös atomcsapással kezdődne, ami ha nem is az emberi faj végét, de a civilizációét mindenképpen jelenti. Háború már csak azért is lesz, mert azok mindig akkor törnek ki, amikor adott helyen (és ez a hely ma globálisan a Föld) fogyni kezdenek az erőforrások. Persze több, mint valószínű, hogy az energiaválságra lesz megoldás, de bizonyos nyersanyagok nem pótolhatóak...
A másik verzió ugyanennyire valószínű: ha az emberiség kihúzza addig békében, hogy nálánál okosabb gépeket alkot (márpedig ez csak idő kérdése), akkor a mesterséges intelligencia azonnal és nyomban fel kell ismerje a potenciális ellenfelet az emberben és meg KELL tegye a szükséges ellenlépéseket a saját fennmaradása érdekében. Olyan apróságokat nem említek, hogy addigra a fejlett légierők (USA elsősorban) eszközei mind pilóta nélküli gépek lesznek olyan atomarzenál felett rendelkezve, ami többszörösen elegendő a Föld lakhatatlanná tételéhez.

Amúgy minderről - részben - volt már szó itt: http://stalker.hardwired.hu/forum/viewtopic.php?t=557

Ennek a témának a címét módosítottam...

Hát attól hogy a gépek öntudatra ébredjenek még elég messze vagyunk.
Tény hogy ha az ember nélküli repülők vagy akármik okosak de csak azt tudják végrehajtani amit beleprogramoznak az inteligenciájába.
De ha már mégis meg tudná akkor is leszarná mert a gép nem fogja magát életi dolognak tekinteni.
Ez egyébként nem csak a jövvőbeli gépekről szóló topik tudom h volt olyan azért nyitottam ezt meg.
Hát már csak azért se fogunk még pár milllió évig élni mert a dinók se éltek örökké idővel kipusztulunk és újj faj fogja átvenni tőlünk a föld uralmát.

Dinok nem tudtak védekezni a végzettől de mi azért kicsit okosabbak fejlettebek vagyunk :D

És egy akkora meteorittal mai kb 20X akkora mint a föld az ellen tudnánk mit csinálni?
Vagy a gobális felmelegedés okozta katasztrófák megsokzorozódnának és mindne elképzelhető dolog ellen tudnánk vagy ha a nap felrobbanna mint a többi csillag mert a nap is felfog egyszer robbani.

Te igen a szélsőséges témák felé hajlasz. :D :D :D :D :D De hidd el az ember önpúsztitó de azért találékony úgy hogy megtalálná a megoldást hidd el. Ott vannak a krokodilok ők is túléltek sok mindent pedig aztán őshonosak.. Valamire mindig van megoldás ritka az olyan amire nincs. Amugy a globális felmelegedés lassú de biztos folyamat az hogy az ember is hozzá segit az 1-másik ?

De a nap robbanására nem lenne gyógyír mer megfagynánk és stb.
Ezek egyáltallán nem szélsőséges dolgok pl sok iylen dologhoz egfy atomháború semmi nem lenne.

Te se gondolod hogy a mi életünkbe felrobban a nap :?: De ha igen akkor ugy szeretnék meghalni hogy valami élvezetes dolgot csinálok :D

Neeeeeeeeeeeee márpedig azt hittem hogy hol-NAP elégek lövés1 fal1 fogatlan

és ez bisztos?
mert bármi megtörténhet és lehet akkor már pár száz év múlva nap se lenne.

Hol leszel pár száz év múlva hidd el nem is fog érdekelni ,majd ha ott leszel 120 évesen az ágyba az unokáidnak azt mondod már nincs sok vissza a nap perzselőig akkor ők is kinevetnek. És mondják papa ne haluzzál már megint :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Hát nem a mi életünkre gondoltam hanem a távoli jövő generációjára őnekik lesz egyre szarabb a helyzet az biztos 8)

Jó aláirom de nem érdekel a gyerkem(még nincs) meg annak a gyereke...stb mit él át mert én addig 1-válok a földel :D

de ha már alternatív jövőkép a topic neve nyilván enm 10 év elteltével gondoltam.

ugyebár régen az emberek azt hitték ha lessz 3. világháboró az valahol a közelkeleten és india, kína környékén fog lenni nos ez be is igazolódott csakhogy világégés nem lett belőle. és ha véletlenül kitörne a 3. wh akkor az nemsokáig tartana... aki kíváncsai rá hogy kb hogy néz ki a föld utána az nézze meg a fallout 3-at :D

hat tenyleg nem tartana tul sokaig az egyik fel kilo 1 atomraketat erre a masik is kilo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet erre az elso megint kilo egyet erre a masodik megint lo egyet SZOVAL mire az elso becsapodik addigra 15-20 raketa mar uton lenne.

KönigsTiger hova mi csapodna be elakadtam.
Murder 10 múlva ha lesz háború akkor majd jobb lesz minden :wink:

Vissza
Top Alul