Technikai problémák

Kimmuriel

New Member
Csatlakozás
2007.08.09.
Üzenetek
650
Reakció pontszám
0
Hely
a Zóna
Webhely
kimmuriel.extra.hu
Van már a bugoknak, van már a gépigénynek, van már a modoknak külön topikja, de külön a technikai problémákkal foglalkozó téma még nincs, úgyhogy megnyitottam, ha nem gond.

Kapásból kezdeném a saját problémámmal, ami szerintem leginkább egy ilyen témájú topikba illik...
Szóval hol volt, hol nem volt... volt egyszer egy oprendszer, Service Pack 2-vel, ahol szépen futott a Stalker. Ámde a gonosz user úgy gondolta, hogy újrarakja az oprendszerét, és tesz föl újabb Windózert SP3-mal... Föl is tettem szépen, a Stalker maradt a D: meghajtón (C: meghajtón meg a rendszer ugyebár, úgyhogy csak ezt kellett legyalulni), a mentéseimet meg persze átmásoltam, mert az a régi C: meghajtón volt, így nem vesztek el a játékállások. Újrarakott oprendszerrel, SP3-mal is szépen futott a Stalker. Ámde elég sok modot raktam fel az utóbbi időben. Időközben kipörgettem a játékot, és úgy gondoltam, hogy újrainstallálom, mert már annyi mod van fent, hogy össze-vissza ütköznek, egyik itt buherál bele a scriptekbe, a másik meg ott, szóval nagyon zagyva az egész. Dobtam egy uninstallt tehát, ami fönnmaradt szemét azt legyalultam (modok, savegame-ek, textúrák, minden) aztán reinstall, és láss csodát! A játék ikonjára kattintva csak bejön a homokóra, és aztán meg se nyikkan! A Task manager kiírja, hogy fut, de sehol semmi... WTF? Már négyszer újratelepítettem, nyomtam Registry Cleaner-t, próbáltam másik meghajtóra telepíteni, de semmi, tök süket!!! Na ilyenkor mi a f*sz van?! És még mielőtt meg meritek kérdezni: a játék természetesen eredeti!!! Na erre ti mit lépnétek? Az oprendszer friss, tehát tök fölös lenne újrarakni a gépet, a driverek frissek (de nem is lehet gond velük, hisz egyszer már futott a játék alattuk, csak nem kellett volna uninstallálni... :? ), tiszta Registry, a gép karban van tartva rendszeresen (vírus és spyware keresés, rendszeres Registry karbantartás). Most akkor mi a franc van? lol2

Na meg is van az első gondom.
Fogja magát és a játék, single -be is, és multiba is mióta az 1.6 van fennt, kilép a játékból és ilyet ír ki: Please Wait, aztán vmi Xray-es cucc kijön, hogy crash történt. Valakinek volt már ilyen problémája? HOgy oldotta meg?

Nekem régen ilyet rendszeresen csinált, de soha nem jöttem rá, hogy miért. Előfordult, hogy kétpercenként kivágott. Újrarakott SP3-as Windózerral viszont még egyszer sem csinált ilyet. Valszeg valami más progi kavarhat be neki, de a fene se tudja, hogy melyik... :?

Kezdem a gépemel, aztán jöhet a probláma:
Asrock Alive NF6G-DVI alap
AMD Ath. 64 x2 4800+
Sound Blaster X-FI XTReme Gamer hangkari
2*1 GB Kingmax 800MHZ mem. duálba
1* 80GB WD, 1*160 GB Samsung (Minketö Sata
Samsung DVD iró
Gainward 8800 GTS 320 MB Golden Sample 174.19 Forceware + 5.6 Expertool

Na és a probléma mibenléte hogy a játék kétt pálya közötti töltéskor 95% esélyel (szinte mindig, de max a harmadik után ) kékhalált tálal. fügetlen a höfoktöl (na jó ha kicsit melegebb a cucc akkor könyeben) , a háttérben fotó programok mennyiségétöl és minöségétöl. A játék eredeti 2 hete vettem csak meg 1.6 os patch. a kérésem csak anyyi lene, hogy ha valaki hasonló konfigon, (pláne alaplap vidkari stimmel) és tapasztal ilyet, és persze tudja mi a megoldás dobjon már egy rövid lényegretörő üzit. Amúgy gép totál tunning, és virusmentes, rendszeresen karbantartott, Extra hütés (szobai ventilátor a nyítot gépházra irányitva maxon) sem használt, de a poén hogy a graf, beállitások a köv.: 1152*864 látotáv 3 fokozat, füárnyék és élsimitás kikapcsolva, amúgy minden fullon. nem nevetséges? (más játékoknál és alkalmazásoknál SOHA nincs kékhalál!!!!!)

szerintem az a 1.6 patch lehet a ludas me állítólag nem valami stabil... de azért annyira hogy kékhalált okoz ? :?

Az én gépem játéktól akkor kékhalálozott utoljára amikor a hardwerhez kapott cd-ről telepítettem fel a drivereket. Nem hiszem hogy itt is ez lenne a hiba de azért meg kellene próbálni a legfrissebb drivereket ha nem azok vannak fent.

Esetleg töröld le a játékot és rakd fel az 1.0005-ös patchet az a hivatalos.

Nekem minden elég alacsonyan van, és múltkor csinált olyat, hogy játszom, egyszer csak elsötétül a kép (kb mint a készenlétbe állításnál), aztán hallom hogy a vinkó felpörög, mozgatom az egeret, nyomkodom a gombokat, semmi... :cry: Reseteltem és aztán még 1x csinálta ezt, de akkor windowsban :? Néztem a hőfokokat is és minden normális volt

az 2 dolog:

- tápegység
- ram

nekem hasonló volt, és ram gond volt :S de 2éve is volt, akkor meg tápegységcsere :D

esetleg tudom ajánlani, hogy szedd szét a gépet, mozgasd meg a cuccost benne, a kábeleket stb, aztán hátha segít...

Thank Peoples!!
ha jol emlékszem a 163.75 forcewareval kibirt kb 3 órát kékhalál nélkül. ma újra újra tesztelem, igaz e a gondolatom. újabb driverekböl már kipróbáltam 3-4et de de ja. a memoria és egyébb gondokat valaki emlegette. hamarosan kiderül az igazság 2 hét jön az új alaplap, C2D E8500 aztán meglátjuk. de egyébként mindig mintha elkezdene üvölteni az öszes venti a gépembe, mikor tölti a pályákat. vagy süket vagyok. amugy karaj a game, i wait for the next...
Amugy ez fránya vidkari már kiforditotta egy párszor a pénztárcám. Megvetem még anno 74 ért. nem fért be a gépházba, mert mini version volt. betuszkoltam valahogy, utánna 2 hét alatt kinyirta a 400W tápot. Nagy gépház, 450W táp(Mert többre nem volt keret) kiváncsi vagyok meddig birja. csak anyit vettem észre hogy ha tölt a gép, felpörög egy kicsit jobban, aztán pár hét mulva keregés folyamatosan..
nem vártam meg a végét, cseréltem

corsair 450W-os táp elég jó, az szerintem biztos jó lenne bele elég jól hűt, nekem is olyan van sose volt vele gond.

Ha meg új alaplap lesz, akkor addig kihúzza

esetleg a memtest nevű programot tudom még ajánlani! Csak kiírod egy cd-re boot-olsz és megvárod hogy lefusson a teszt ; ) Ha hibás a RAMod ez tuti jelzi majd!

az is lehet hogy a vga xar (talán szériahibás )

Tavaly májusban vettem a gép nagyát, aztán jött a samsung vinyó, 512 ramot 2GB-re, hangkari, oktoberben vga, új gépház táp. arra gyanakszom régóta, és tuti igy van, ehhez a vga-hoz bikásabb gép kell hogy ki tudjam használni. ezért jön az új alap+proci. jó példa erre az új Colin Dirt. egyszemélyes versenyeknél "gyönyörüen" ment (még neki nem mentem valaminek, mert ugye akkor jön a fizika, és azt már nem vágta a gép egyböl volt egy pici szagatás), de a többautós versenyeknél.... mintha az EB gólját mutaták volna lassitva több kameraszögböl, egy kicsit innen, egy kicsit onnan.. na hy peoples, i enter the zone

lehet a winyó a gond, nekem is kékhalál volt, mert ezeket meghatározott gépindítás-számra tervezik, enyémet pl 1200 indításra mégis 1300 valahányig bírta.... de lehet, hogy ha még nem olyan öreg, akk valamelyik táp rakoncátlankodik

Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet élsimítást csinálni - hiába állítom be a video opcióban, csak nincs élsimítás a játékban :(

hello peoples!
megvan a tettes a gépemben. nv4dyspl...... magyarul vidkari csinálgat valamit. cseréltem az alapot egy asus p5n-d re, kapott még a gép egy c2d e8500 at. most meg néha tulmelegszik minden, meg kevés a táp (450W). ugyhogy most majd jön lassan valami 700W körüli vasdoboz, + egy májer hötő a procira (70 fölött van simán game alatt) lol2

lzakity":1q4sefmj mondta:
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet élsimítást csinálni - hiába állítom be a video opcióban, csak nincs élsimítás a játékban :(

nem tudom mekkora monitorod és milyen géped van, de egy jó tanács, elöször a felbontást told fel ammedig tudod szerintem, az nem fogja le a géped annyira mint az élsimitás, amásik úgy tudom hogy a stalker esetében választanod kell HDR (Full dyn....) vagy az élsimitás... sztem az elöbbi

Vissza
Top Alul