RSS

Jobb felső sarok RSS ikon, rákattint, ott az RSS feed címe. Meg lehet nézni, ha tetszik, használni is lehet.

Aha, már látom. De mire jó ez és mit rövidít? :?

Ez egy hírcsatorna. Eredetileg widra rakatta be a kódba, hogy az oldalán is listázhassa a fórum frisseségeit, most meg felfedeztem én is, hogy ez milyen jól használható egyébként is.
Ha beállítod ezt a hírcsatornát kezdőlapnak, mindig mutatja majd a legfisebb hozzászólásokat akár név, akár dátum, akár személy szerint anélkül, hogy az oldalra felléptél volna. Ráadásul ha valamire válaszolni akarsz, csak rákattintasz az adott hsz-re, és máris a fórum adott topicjának adott témájában vagy. De ha megnézed, magad is gyorsan rájössz ezekre :)

Itt is látom az új hsz-kat, nincs szükségem még egy oldalra hozzá. lol2
ps.: magánvélemény

Oké persze, az RSS-ben az a jó, hogy gyors és friss, az oldalhoz képest.
De ez csak egy lehetőség :)

Azért, mert frissíti magát is. Önmagában ha lekéred a fórumot, az egy statikus valami, de az RSS egy "adatfolyam".

Jó az RSS énis használom sok oldalon (pl: A5) mert ha van valami friss Forma 1-s hír bepattan az ablak és már megyek is olvasni!
Tehát hasznos bár fórumoknál én se használom azt jobb szeretem simán böngészni!

én sok forumon is használom, mert jó és hasznos, gyorsabb, szóval érdemes okos kis találmány..

ja míg egy oldalt betöltesz és nekiállsz keresgélni meg olvasni az új HSZ-et az több idő, mert ne mondd azt, hogy téged minden egyes bejegyzés érdekel és válaszolsz is rá, ha igen akkor bocs, de....na mind1...

Hasznos és kész, ezen nincs mit vitatkozni szerintem.

Igen, talán az a legjobb, hogy rögtön odavisz, hol a hsz van, nincs felesleges mászkálás...

RSS leírásból:
gynevezett aggregátorral
1 ú kimaradt.

Üdv!
Már 4 éve vagyok fórum tag de valahogy most jutottam el odáig hogy beindítsam az RSS-t ;)
Viszont az vele a problémám hogy csak akkor hajlandó működni ha be vagyok jelentkezve, mindig nem tudok bejelentkezve lenni viszont néha csak leszeretném csekkolni hogy melyik témakörben jött új hsz.
Erre a 'gyönyörű' megoldásra jutottam:
Code:
#!/bin/bash

lynx -restrictions=all -width=320 -nonumbers -nolist -nostatus -dump http://stalker.hardwired.hu/forum/ | sed 's/ *$//g' | sed 's/^ *//g' | tr -s ' ' | tr -s '\t' | grep -v "\.[jpg|png|gif]" | sed -n '/Forum Topics Posts Last Post/,/Mark all forums read All/p'| sed 's/No new posts //' | sed 's/ View latest post//' >newpage.txt
diff -N -C2 oldpage.txt newpage.txt | sed '0,/---/{d}' | sed -n '/---/,$p' | grep -B2 "\!"
cp -f newpage.txt oldpage.txt
echo "vége"
read -n1
működik ugyan, megmutatja hogy az utolsó csekkolás óta milyen változás történt de igen csak kókány megoldás :)
Meg lehet oldani valahogy a bejelentkezés nélkül, csak a főbb témakörök csekkolását, van erre az oldalnak funkciója?
Előre is köszönöm!

Vissza
Top Alul