Penumbra: Black Plague (2008)

Thoma

New Member
Csatlakozás
2009.12.20.
Üzenetek
288
Reakció pontszám
0
A játék stílusa kaland-horror (túlélő), a nézete a többi horror játékhoz képest FPS, itt valóban beletudjuk élni magunkat a szituációba.
A készítő a Frictional Games, 2008-ban jelent meg.
A grafika nem épp szemet gyönyörködtető, mondhatni minimalista, viszont amiben a játék jeles, az a fizika. Mindennek súlya van, szinte bármit megmozdíthatunk, ha túl nehéz, akkor rángathatunk.
Ami meglepő, hogy a játék teljes egészében magyar. Minden magyar, még a játékban levő textúrák is le vannak fordítva.
A játék nem szimpla fps, itt nem lesz lövöldözés, csak bujkálás, az ellenség kicselezése, illetve menekülés. Megfűszerezve rengeteg logikai feladattal.

Gépigény:
Minimum: Intel Pentium IV 1 GHz, 256 MByte RAM, 1 Gbyte szabad hely,Geforce 3 Ti/ Radeon 8500
Ajánlott: Intel Pentium IV 3 Ghz , 1 Gbyte RAM, nVidia Geforce 6600+

Tehát mondhatjuk azt, hogy baráti a gépigénye!

A történetet idézem egy SG.hu-s cikkből:
"A történet egy szűkös, sötét, feldúlt szobában kezdjük, ahonnan az ajtón keresztül természetesen nem vagyunk képesek távozni. Egy grönlandi kutatóbázison vagyunk, ahol egy fura kísérlet folyt valamikor, a főhős Philip pedig a halottnak hitt apjától kapott levél okán érez késztetést az odalátogatáshoz."

Álljon itt egy trailer is:
http://www.youtube.com/watch?v=sGkF2piXVqs&feature=related

, még a játékban levő textúrák is le vannak fordítva.

Nem kötekedés képpen csak érdekel tényleg hogy ennek mi értelme van ?

Mármint a lefordításának?
Például, ha a noteszodban az szerepel, hogy menj a gyengélkedőbe, akkor nem kell kitalálnod, hogy vajon melyik szoba lehet a gyengélkedő, mert az maradt angol nyelven. :wink:

nem, a textúrákat idéztem. Nem értem mi értelme fájlneveket fordítani ? Vagy lehet félreértek valamit ?

Erre gondolok a textúra lefordításán:

penumbra-black-plague-20080403012733906-000.jpg

216850_nevtelen.jpg

Újabb videó a blogon, itt már fokozódik a (nyomasztó) hangulat. :wink:

ehh így már értem. Nekem a textúra alapértelmezésként a dds fájlokat jelenti, talán szerencsésebb lenne a "szövegeket amik a textúrákon vannak" kifejezés, bár ez eléggé nyakateket és valszeg a legtöbben nem arra asszociálnak amire én.

Nincs lövöldözés??? lol2 Azmeg hogy lehet? Nem találták fel a puskát? <:D>
Jó igaz nem a lődözés a legfontosabb, én is szeretem ha gondolkodni is kell(Half-Life 2, Dead Space), de nem értem.
Hogy van ez?

VinoBob
Akik jobban értenek ehhez, azok arra gondolnak, amire te is. Viszont laikusból több van, így ők tudni fogják mire gondoltam. :wink:

Bl/lKTOP
De feltalálták, lövésnyomok is vannak a játékban, a 9. videómban még ki is íródik. Viszont fegyverrel nem találkozunk. Az első rész viszont jóval parásabb, mert ott némely helyen harcolni is kellene a dögökkel... :D

A jó öreg nyomozós játékok meneküléssel dúsított változata. Nekem nagyon
tetszett, talán csak az a sok sötétség volt uncsi, de ajánlom mindenkinek, aki még nem találkozott vele,
hiszen gondolkodni jó!

Vissza
Top Alul