nVidia vs. ATI

Melyik a jobb választás?

• nVidia

Szavazat: 0 0.0%
  • ATI

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0

Csiga07

New Member
Csatlakozás
2009.03.09.
Üzenetek
4,756
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Itt lehetne kultúráltan,érvekkel megvitatni, egyik vagy másik tábor hívének,hogy melyik a jobb választás, az ATI vagy az nVidia

ebben az életben senki nem fog megeggyezni , hogy melyik a jobb , meg miért , egyik ezt szerti másnak amaz jön be ... igen viszont most az ati a jó , ugye ő hozta ki a legelső dx11 karit , és tényleg gyors , megverni a gtx285-t is , az ára sem olyan vészes ... de azt ne feleggyük , hogy megint előjöhet az az eset mint anno a hd2900xt vs 8800gt , jha és a hd2900xt-vel a kutya sem foglalkozik , viszont a 8800gt-t még mindig kapni , de más néven , gts250 , gyakorlatilag ez ugyanaz a mag mint anno , fejlettebb gyártástechnológián . Viszont Nvidia , hogy miért , volt ati kártyám nem is egy , anno a 9600xt hát az egy ócska kártya volt a 6600gt verte és árban sem volt drágább , és a helyzet ugyanaz volt mint most lessz , az ati hamarabb kintvolt a dx9 karikkal , de nem ő nyert... A másik az a driver ellátottság , nvidianal nincs olyan , hogy kijön egy játék és legtutibb kártya is beadja a kulcsot ,és lehet várni a hotfixre , na olyan nincs , minden működik az aktuális driverel(igaz lehet nem a leg gyorsabban , de hotfix nem kell ) . A régi kártyákat az ati NEM támogatja driver foronton , az nvidia nál a 6600gt-ig visszamenőleg akármelyik kártyára jó a legfirsebb driver is .

hát mindig is lesz verseny köztük és addig jó nekünk ameddig ketten vannak a piacon mert ha csak egy lenne akkor elég magasak lennének az árak.De én úgy vagyok vele h mindg azt a kártyát érdemes megvenni amelyik jó is és nem is csillagászati összegért van. De midng is úgy lesz h jön az ati egy újítas nvidia lehagyva jön az nvidia ati lehagyva. Ezért én videó karik terén a kettő között vagyok de procik terén csak Intel párti vagyok.

Nekem is volt (és van)szerencsém mindkét cég termékéhez.Még anno x éve FX 5200-em volt,szerény volt a tudása,de a pénztárcám határozta meg az igényeimet.Alapvetően meg voltam vele elégedve. Aztán új gép.FX 7950 GT-s gépet akartam venni,de bebizonyították,hogy az 1950 XT veri,mind árban,mind teljesítményben.Ezt a gépet használom most is,ezen is elmegy szinte minden.
Következők az érveim mégis az ATI mellett:
-Sokkal olcsóbbak kb azonos teljesítmény mellett a termékei.(nekem elsődleges szempont az ár)
-Mivel olcsóbbak,sűrűbben lehet öket cserélni.
-Mivel sűrűbben cseréljük,nem futunk ki a támogatási időből. (mellesleg a régebbi kártyákhoz is adnak ki driver-t,csak félévente)

Driver ellátottságról nem tudok vélemény mondani,mert sohasem volt(és valószínüleg nem is lesz) annyira csúcs friss kártyám,hogy várnom kelljen a javításokra.Ezért számomra inkább érdekesség,mint valóságos érv az ATI mellett,hogy Dx11-es kártyákat készített.

nekem is volt msn x1950xt-m egy nagy ratyi kártya volt , akármilyen gépbe raktuk be rossz volt , kiderült szériahibás a dolog

azért az a sokkal olcsóbb nem igaz
ha veszel 30-40 körül kártyát akkor azt minek sűrűn cserélni ?
adnak ki aha , haver x1650pro káryátjához akkor mér nincs driver :D ?

nem lehet valsztani h meik a jobb. oszinten szolva mindig masik kartyam van. elso gepembe geforce2es volt szerettem mert jol vitte a dolgokat. utana x700 asom volt ami szinten nagyon jo volt. azutan jott a 2 9600GT. nagyon jo szolgalatot tett mindegyik es olcsok is voltak. most vettem egy 5770est(5870est szerettem volna de sehol nem lehetett kapni ugyhogy vettem melle inkabb dvdirot meg hangfalszettet.) eddig nagyon jol teljesit annak ellenere h meg csak beta meghajtok vannak hozza.

Jim: https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/9-8_legacy_vista32-64_dd_ccc.exe x1650 driver, 9.8-as, tehát augusztusi. A következő majd valamikor február körül.
Az x1950 problémához: nVidiából ugyanúgy kifoghattál volna egy hibás darabot. Ez alapján egy egész szériát, gyártót megítélni hát elég...
2004 óta a 4850 a harmadik Ati kártyám. Ezalatt az 5 év alatt egyszer SEM volt driver problémám.

Az nVidia a Radeon 9xxxx ellen a GeForce FX sorozatot indította, és hatalmasat bukott. A 66GT csak egy jóval későbbi fejlesztés.

A 9600-asok örök darabok :D Öcsém gépében is egy 9600 Pro van, meglepően jól kezeli még a korszerűbb játékokat is.

9600-as ati sorozat , nincs benne shardell modell 3.0 , ami manapság kell , viszont a hl2 alatt tényleg jól teljesített :D

Most az ATi tarol, mondom ezt úgy, hogy "független" vagyok. Fejleszt is: Dx11, tesszellátor.

Nvidia vga csillaga leáldozóban van. Ha a Fermit időben be tudják dobni (amit novemberbe kellene, de egy működő prototípus sincs), akkor még lehetne valamit összehozni, és ez csak nekünk lenne jó, ugyanis így mennek le az ára, az "egyeduralom" a felhasználóknak sehogy sem kedvez.

Jelenleg az Nvidia vagy semmit sem tud letenni az asztalra, vagy valami készül, bár utóbbira nem látok sok esélyt.

Most a sok Nvidia-s meg fog utálni, de ezt az egyik oldalon olvastam, és megtetszett! :D

" - nv, az meg mi, valami kenocs?"
" - Nem az egy CUDA alapú GPU gyorsított átnevező program, amit ha letörölsz a gépről, akkor a PhysX gyorsításnak köszönhetően élethűen fog belepattogni a lomtárba. " lol2 :lol:

Bocsi, kicsit flémesre sikeredett! :D

nyehehehe :twisted: közeledik az az úthenger , de milyen közel van az :telapo:

"Az AMD a jelenlegi hírek szerint továbbra is keményen küzd azért, hogy a DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyái iránt mutatkozó piaci igényeket a lehető legnagyobb mértékben ki tudja elégíteni. Ezzel egyidőben az Nvidia mérnökei pedig azért dolgoznak, hogy a vállalat végre piacra dobhassa saját DirectX 11-es videokártyáit, amelyek a Fermi architektúra köré épülnek.

A külföldi források szerint az Nvidia már olyannyira nyeregben érzi magát, hogy elkezdett előrendeléseket jegyezni az új videokártyákra, amelyek még sehol sincsenek. A termékek startjára alig több, mint egy hónap múlva, azaz valamikor december elején kerülhet sor. A gyártó egyelőre még az előrendelést leadó vásárlóknak sem tudott pontos megjelenési dátummal szolgálni. Az köztudott tény, hogy egy-egy új termék hivatalos startja után kisebb-nagyobb hiány alakulhat ki belőle a piacon, ugyanis eleinte nem tudnak lépést tartani a hatalmas igényekkel a gyártósorok. Az Nvidia stratégiája éppen ezért jól átgondolt lesz: a vállalat elsőként a nagy számítási teljesítményt igénylő szegmenseket, azaz az üzleti felhasználókat célozza meg a termékekkel, így ők időben hozzájuthatnak termékeikhez, mindenféle fennakadás nélkül.

Az AMD-nek továbbra is szembesülnie kell majd az akadozó Radeon HD 5870 és HD 5850 ellátással, de a gyártó minden erejével azon lesz, hogy még a Fermi érkezése előtt sikerüljön normális szintre emelni a termelést. A karácsonyi szezont éppen ezért az asztali videokártyák piacán javarészt a 200 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő termékek uralhatják majd."

http://www.ipon.hu/hir/december_elejen_ ... fermi/9400

Ezt most akárhogy nézem, ez a kör (Fermi VS. 5000 Radeon széria) az ATi-é, az nv az csak jövőre fog/tud alakítani valamit. Most az ATi van lépéselőnyben, éppen ezért nyerte ezt a csatát.

Bár az Nvidia meg a Tegrát csiszolgatja, illetve multiprocesszorokra gyúr (asszem :? ).

Végülis lényegtelen mi lesz, kell a konkurencia ami lenyomja az árakat. Bár ez a pc fejlesztgetés engem iszonyatosan nem érdekel, de van akinek ez a fontos.

Most írhat bárki bármit, de tény, hogy az Nvidia a 8800-as széria után, szinte csak átnevezgette a kártyáit. De a 8800-as széria az mindent vert akkoriban. Nem volt ellenfele szerintem.

Az ATi a HD2xxx-es szériájával zátonyra futott, de azóta megy neki.

Szeretem mikor verseny van és nem tudják eldönteni h ki a jobb és ki mennyit tud gyártani :D de legalább a vásárlók jól járnak én személy szerint nem szeretek ilyenkor vásárolni majd amikor lenyugodtak az árak is meg a termelők is és nyugodtan lehet válogatni

tommyking9228":3qos3grh mondta:
Ezt most akárhogy nézem, ez a kör (Fermi VS. 5000 Radeon széria) az ATi-é, az nv az csak jövőre fog/tud alakítani valamit. Most az ATi van lépéselőnyben, éppen ezért nyerte ezt a csatát.

Bár az Nvidia meg a Tegrát csiszolgatja, illetve multiprocesszorokra gyúr (asszem :? ).

Végülis lényegtelen mi lesz, kell a konkurencia ami lenyomja az árakat. Bár ez a pc fejlesztgetés engem iszonyatosan nem érdekel, de van akinek ez a fontos.

Most írhat bárki bármit, de tény, hogy az Nvidia a 8800-as széria után, szinte csak átnevezgette a kártyáit. De a 8800-as széria az mindent vert akkoriban. Nem volt ellenfele szerintem.

Az ATi a HD2xxx-es szériájával zátonyra futott, de azóta megy neki.

hidd el nekem most is ugyanaz a helyzet mint anno a dx9 kártyáknál akkor is az ati volt kint hamarabb , meg asszem a dx10-is , és valóban átnevezés volt , de most vadi új mag meg stb lessz .

jim67: Egyben egyet értünk: Ez nekünk lesz jó, mivel így lesz árverseny.

ATI 5870 és crossfire tesztek(X2,X3,X4!) :D

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lCj4r2Gskqw&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lCj4r2Gskqw&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>

Vissza
Top Alul