Második esély/A Second Chance/En chance til (2014) feliratos 102'

eve58

Member
Csatlakozás
2026.01.08.
Üzenetek
113
Reakció pontszám
36
Hely
Budapest
Windows 10
Chrome 143.0.0.0
Második esély 03dán.webp
dán, dráma,
Rendező: Susanne Bier
Két rendőr Simon (Ulrich Thomsen) és Andreas (Nikolaj Coster-Waldau), akik egyben a legjobb barátok is, szolgálat közben egy veszekedő, drogos párhoz vonulnak ki.
Andreas az intézkedés közben a pár csecsemőjére egy szekrényben bukkan rá, méltatlan körülmények között: ruhátlanul, átfagyva a saját piszkában.
Mivel hivatalos úton nem sikerül elérnie, hogy a babát elvegyék a bűnöző és drogos Tristantól (Nikolaj Lie Kaas) és prosti párjától Sanne-tól (May Andersen) - ráadásul egy saját személyes traumától terhelten hosszas tusakodás után súlyos döntést hoz. Senki nem tud a gyerek létéről, ezért elrabolja őt és saját gyerekeként kezdi nevelni feleségével, Annával (Maria Bonnevie).
Terve eleinte látszólag működik, de hamarosan megváltoznak a körülmények, és szembe kell néznie tettével. Tisztáznia kell magában, hogy a jó vagy a rossz oldalon akar "tovább játszani".
Hatalmas erkölcsi dilemma, de hogy miképpen dönt arra csak a film adja meg a választ.
(Azt csak így zárójelben magánvéleményként jegyzem meg, hogy én Nikolaj Lie Kaas-t még ennyire negatív karakterként nem láttam -persze ez nyilván az én filmnézési szokásaimból is adódik- viszont az is igaz, hogy ezt is kitűnően oldotta meg! )
#eve58

Itt elérhető:
https://videa.hu/videok/film-animacio/masodik-esely-2014-hunsub-r1z1Um!CshZF3HGBH

Vissza
Top Alul