eve58
Member
svéd, dán, norvég, finn, izlandi, francia, angol, dráma, romantikus,
Rendezte: Bille August
Az 1900-as évek elején, Svédországában ismerkedik meg egymással Henrik Bergman (Samuel Fröler), a szegény és eléggé magánakvaló teológus és Anna Akerblom (Pernilla August), az önfejű, életvidám, és jó házból származó fiatal hölgy. A lány habitusából következően nem rejti véka alá (illem ide illem oda) hogy vonzódik a fiatalemberhez - sőt közvetlenül Henriknek is elmondja. De a fiú éppen nem szabad, jegyese van (Lena Endre), akit ugyan nem szerelemmel szeret, de mégis visszavonul inkább.
Ám Annát nem olyan fából faragták, hogy belenyugodjon ebbe, és bár anyja (Ghita Nørby) és tíz körömmel tartaná vissza a szegény tiszteletessel való bárminemű kapcsolattól, végül mégis egymás karjában találják magukat… Kezdetben mindkét fiatal boldog, össze is házasodnak. Távol a szülői háztól, fenn, a messzi északon lévő egyházközösségben kezd új életet az ifjú pár. Aztán lassanként a kietlen északi táj, az unalom, és Henrik lassan kialakuló hitehagyottsága végül Anna minden igyekezete ellenére lerombol minden szépséget az életükben.
Mindennapossá válik a veszekedés, az elégedetlenség.
Hogy miképpen alakul a sorsuk azt a filmből tudhatjátok meg.
Ingmar Bergman forgatókönyve és Bille August rendezése garancia a minőségre. A szereplők is remekeltek - én nagyon szeretem Ghita Nørby-t, érdekes volt itt viszonylag fiatalon látni - eddig inkább az idősebbkori szerepeiböl ismertem.
#eve58
Itt elérhető:
https://videa.hu/videok/film-animacio/legjobb-szandekok-1992-film-animacio-Pmykb1$RRwkaQfjUM