Könyvek

jim67

New Member
Csatlakozás
2007.02.21.
Üzenetek
8,126
Reakció pontszám
0
mivel nem találtam ilyen totyikot ezért nyitottam eggyet. Mostanság valahogy úgy vagyok egy jó könyv többet ér mint bármilyen digitális csoda. (ide em tartoznak bele a kötelező jegyzetek és iskolai könyvek :D) . Tehát ha olvastál egy könyvet és tecett, akkor gyere és írj róla egy kis élménybeszámolót.

Para Kovács Imre a Horror Vakui , nem is tudom mi írjak a könyvről , megláttam a borítóját meg is vettem ( 500ft vót ). Pozitívan csalódtam benne. Regény lenne, de elég elvont stílusban ír a szerző, még nem értem a végére, de nem is akarok mert teccik. pl: elmondja , hogy a nyaralás az mi is valójában, és nem az amire mindeki gondol :D.

Nemrég végeztem a Tilos a belépés! (Kordos Szabolcs, Kecskeméti Dávid) könyvel , ez gyakorlatilag olyan helyekre kalauzolják el az olvasót, ahova nem nagyon engednek be halandó embert :D

egy kis betekintés a témákba

http://atv.hu/videotar/20100702_tilos_a ... sszak_moge

az én örök kedvencem amit bármikor elolvasok

James H. Cobb - Pokoli sztáda

Nagyon tetszett a könny,tele volt izgalommal,és a story sem volt egy lerágott csont ami nekem nagyon sokat jelentett.

Leírás :
1958. szeptember Kevin Polansky megyei seriffhelyettes betér egy magányosnak látszó országúti pihenőhelyre. Semmi másra nem vágyik, mint egy kávéra és valami meleg ételre, - ami azonban ott várja, teljes addigi életét megváltoztatja. Egy gyöngyörű és titokzatos nő magával rántja egy évtizedes gyilkossági ügybe és ezzel kezdetét veszi az őrült rohanás a maffiánál lévő pénz után. Polansky hamarosan egy kétezer mérföldön át tartó országúti üldözés közepén találja magát, mely Chicago betonrengetegétől a Mojave-sivatagon át vezet végig híres egész kontinensen átívelő 66-os úton. Kevint két megbízható társa segíti útján: villámgyors 57-es Chevy-je és még sebesebb 45-ös Coltja...

Olvasta valaki az Agyagképpuskát Pelevintől?
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
A főszereplő skizofrén, és Csapajev elvtárs politikai tisztjének képzeli magát a polgárháboú alatt.
De az is lehet, hogy Csapajev kommisszárjának vannak különös rémálmai egy kórházról.
Ilyesmi, de nem nem akarom lelőni a poént, azt mondom, hogy érdemes elolvasni.

Vágó Csaba könyvek ? Valaki ? Nagyon izgalmasak és tökéletesen bemutatják a II.világháború legmerészebb akcióit és katonáit, mint pl. a legendás Otto Skorzeny alezredes "Európa legveszélyesebb embere". Az olvasottak közül eddig a Célpont:Moszkvát tudom a legjobban javasolni, ez 205 oldal izgalom.

Olvastam őket egy-két évvel ezelőtt, meg is volt csomó, mert 400 ft-ért mérték őket. :)
De mostmár valahogy nem tetszenek, ezért eladtam őket.

Nekem nagyon bejöttek Galgóczi Erzsébet novellái. A sokszor elátkozott hatvanas és hetvenes éveket taglalja,ami nekem viszont a gyermekkorom volt. Ilyenkor megértem,mi is motiválta, irányította a szüleim generációjának gondolkodását, világlátását.
És ez nekem nagyon fontos.

1. Pelevin nagyon tetszik nekem is, az összeset olvastam, ami magyarul megjelent, csak ajánlani tudom
mindenkinek. Kifejezetten jó az is, hogy nem a dömping angolszász felfogásban látja a világot.
Jó a topic ötlete, csak a bõség zavarával küzdök, annyi jó köny és író van, úgyhogy hozzászólásonként
csak egyet fogok írni.

[b]zsilin[/b]
Az agyaggéppuskában van ugye a Fekete báró.Ha őt vesszük sátánnak, akkor Csapajevet vehetjük istennek,vagy ha ez fennáll, akkor ő továbbra is simán csak Csapajev?

kiscsillag, késõbb válaszolok, hazamegyek és belenézek.

hehehe Jim! ezt nagyon jol leirtak :D szerencsere mar szinte minden megvan Rejtotol :D de akkor is mindenkinek kotelezove kene tenni a Rejto konyveket :D azok amik kotelezoek votak amikor suli vot azokat nagy reszt ruhelltem :D

Sorra jelennek meg a Sztrugackij fivérek könyvei, lehet hogy végre szeretett Stalker-ünket is újranyomják? :roll: És végre valahára nekem is lesz egy nyomorult példányom?

Apropó, Szergej Lukjanyenko műveivel hogy állunk? Ismeritek? Jó könyvek? Érdemes beszerezni?

Szergej Lukjanyenkoval kapcsolatban: a Nappli õrséget mindenki dicséri, sajna mén még nem tudtam
beszerezni, de tervben van.
A Piknik az árokparton - Stalkrert én is antikból vettem meg, sajna csak kis példányszámban jelent meg anno.

nekem pesti antikbol van a stalkerem meg meg 2-3 masik is. koruton menjel vegig es mindegyikbe be. nekem is idobe telt aze. asszem a 7-8ik botba vot nekik stalkerjuk. :D eltartott egy kis idobe aze :D

Biztos kiadják, lehet, hogy újra fordítják, ha a régi kiadó nem akarja átadni a jogokat.

Nekem az eredeti kiadás van meg, akkor pedig 6000 Ft+postaköltség, de kölcsönbe ingyen is odaadom :)

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul