Falling Down (1993)

Domesz

New Member
Csatlakozás
2009.01.24.
Üzenetek
1,357
Reakció pontszám
0
Hely
Székesfehérvár
rendező: Joel Schumacher
forgatókönyvíró: Ebbe Roe Smith
zeneszerző: James Newton Howard
operatőr: Andrzej Bartkowiak
jelmeztervező: Marlene Stewart
vágó: Paul Hirsch

szereplő(k):
Michael Douglas (William F.o.s.ter)
Robert Duvall (Martin Prendergast nyomozó)
Barbara Hershey (Elizabeth 'Beth' Travino)
Tuesday Weld (Amanda Prendergast)
Rachel Ticotin (Sandra Torres nyomozó)

Ebben az akciókban gazdag, izgalmas filmben Michael Douglas tőle szokatlan szerepben jelenik meg. Egyszerű, hétköznapi tisztviselőt alakít, aki egy napon, egy reménytelennek tűnő forgalmi dugóban ücsörögve bekattan: kocsiját maga mögött hagyva gyalogosan elindul hazafelé. Kislányának születésnapja van, ezért olyan fontos idejében hazatérnie. A baj csak ott kezdődik, hogy a hazafelé vezető úton többen is az útjába kerülnek, és az akadályokra az elkeseredett, mindenre elszánt férfi agresszióval válaszol: útját holttestek és sebesültek sora jelzi. Hamarosan a rendőrséggel a nyomában menekül, és csak egyetlen ember van a városban, az ügyben nyomozó detektívfelügyelő, aki sejti, mi lehet az öldöklés hátterében.

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fiY-q6Wafgg?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fiY-q6Wafgg?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Jó film,szerintem érdemes megnézni.

Magyar címe: Az Összeomlás. Remek mozi, és messze túllép azon, amit egy átlagos akciófilm kihozna a
nyitó sémából. Olyan mindennapi bosszantó helyzeteket mutat meg, amibe mi is mindannyian belekerülünk
és be kell ismernünk, néha mi is arra vágyunk, amit a fõhõs megkap, lehetõsége lesz gyõztesen kikerülni
a szituácíókból. Ám mivel ezt csak fegyverrel teheti, hamar bajba kerül, amit érzékel is valamennyire,
de - éppen azért - mert összeomlott benne a normális emberi viselkedést szabályozó társadalmi normaredszer, nem figyel fel a baj mértékére, és egyre rögeszmésebben követi reggel elhatározott célját,
meglátogatja a kislányát, akit elvált felesége nevel, és akit már rég nem láthatott(munkanélküli és tartozik a tartásdíjjal).
A film az amerikaiakba súlykolt eszmények (mindenre képes vagy, állj ki az igazadért, stb) és a valóság
konfliktusát mutatja be, ebbõl a szempontból a csúcsjelenet a hamburgerbár és a szlogen: the costumers
has always right. ( de nem akarom lelõni a poént - lövés az úgyis lesz elég).

Egyszer álmodtam hasonlót, mikor új munkakörbe kerültem és nagy volt a stressz. :D
Kirúgtak,összetörtem az autóm és elváltam a feleségemtől....
Verejtékezve ébredtem hajnali 3-kor. :D

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul