Bicózás

Domesz

New Member
Csatlakozás
2009.01.24.
Üzenetek
1,357
Reakció pontszám
0
Hely
Székesfehérvár
Merem remélni,hogy nem baj ha nyitok egy topic-ot.Mivel elég gyakran járok biciklivel suliba (2,2 km),és gonolom mások is szeretnek biciklizni.

ja mióta a sulim nem 2 percre van azóta nem biciklizgetek , mer lezárni sem lehet , meg stb. DE jó dolog az, hamarabb eljutsz akárhova mint várod a buszt :)

Jó dolog. Én jobb időben űzöm ezt a tevékenységet, csak éppen erdei utakon. Adrenalint emelő érzés 50-nel, 60-nal száguldozni lefelé a dombokról. 8) Országúti kerékpározást nem szeretem, mert az számomra túlságosan unalmas, monoton és zavaró a járművek jelenléte. Szvsz veszélyesebb, mint lefelé száguldozni. (Persze ez esetben nem árt ha tisztába vagyunk a szerkezetünk és saját képességeinkkel, hogy ne legyen gebasz. :D)
Általánosba 6 évig biciklivel jártam. Gimibe már "esélytelen" volt a 25 km-es táv miatt.

Dutch akkor te vagy az én emberem.Azt akarom kérdezni,hogy érdemes-e bicóra tárcsaféket szerelni?

Domesz,szerintem kizárólag hátulra szereld! Az első kerékre rakott tárcsafék akkorát fog,hogy kirántja a kezedből a kormányt,és fejre állsz. Nekem ugyan csak a motoromon van tárcsafék,de ott hasonló effektust képes produkálni!
Szerintem,inkább maradj a hagyományos patkóféknél elől!
De ez csak szubjektív vélemény,nem kell rám hallgatnod!

"Bátor gyerök vagyó!",Domesz. Gondolom,azért nem száguldozol ész nélkül?
Ja igen,és az a bizonyos első tárcsafék,nos én megtanultam a használatát,csak szépen ,érzéssel,lassan,de csak miután a hátsóval már jócskán lelassultam,mert tényleg,ahogy mondod,megtanulhatsz ingyen katapultálni,és az felettébb káros az egészségre!

Háát :roll: .Miután csütörtök,pénteken úgy mentem,hogy nem fog a hátsó fék azért 2x is meggondolom,hogy mennyivel menjek,de ezért is akarom lecserélni csak a hátsót.

Régebben sokat tekertem csak úgy szórakozásból, de egy idő után meguntam hogy át kell menni a városon egy jó útvonalért vagy egy kerékpárútért, úgyhogy mostmár egyre ritkábban bicajozok (meg most első kerékem sincs, még nyáron beleállít egy tüske aztán kilyukadt a belső és még nincs kicserélve :D ). De jók is voltak általánosban azok a 70-80 km-es egynapos túrák...

Domesz":1mkf0li4 mondta:
Dutch akkor te vagy az én emberem.Azt akarom kérdezni,hogy érdemes-e bicóra tárcsaféket szerelni?

Hogy őszinte legyek, nekem nincs tárcsafékem. Sőt, semmi extra kütyüm. A váz még csak nem is aluminium hanem acélváz szóval megvan neki a súlya. :D A fékrendszer Bikepositive (persze patkó), a váltó meg Shimano (csak 18 sebességes). Tehát nem feccelek bele. Most még...
Később talán majd ha lesz önálló keresetem akkor valami komolyabb szerkezetet rakatok össze, de most megfelel ez is.

Ettől függetlenül szerintem érdemes hátra tárcsaféket tenni. Sokkal nagyobb hatásfokkal dolgozik, mint a patkós. Na persze ez az árban is megmutatkozik... :)

Tibi: Ezzel én is így vagyok. Még tavaly előtt nyáron megvettem 2 új külsőt, belsőt, egy új hátsó felnit, bowdeneket váltóhoz, fékhez, fékpofákat de azóta nem raktam fel. :?

jó annak akinek a közelében vannak erdei utak (itt csak agyagbánya van)......itt az alföldön kénytelen vagyok sima úton tekerni 50-el....
Elég sokat biciklizek, szerelek bicikliket, és hozzászólnék ehhez a tárcsafék témához: szerintem csak akkor éri meg tárcsafékre beruházni, ha be tudod állítani, és tudod használni......egy sima v-fékkel is csodákat lehet művelni.... csak 1 jó minőségű kell, és már is úgy fog mint 1 tárcsafék.....

nyehehe!!!! jol nez ki a topik :D erdekes dolgok vannak itten:D az elso tarcsafekrol csak annnyit h nekem van es nyugodtan lehet hasznalni de csak erzessel :D ha olajosfeked van kis madzag helyett akkor vicces tud lenni :D en erdobe tolom ha vhol. most sport szunet jon szoval tervezem biciklivel a 80 centis hoba valo jatekot :D megnezuk mit szol hozza a cicickli

80 centis hóba úgy ki fogsz fulladni, mint az atom. :D Lehetetlenség abban tekerni. Én is gondolkodtam ezen amikor januárban nagy hó volt nálunk, de végülis gyalog alig tudtam haladni, szóval hamar elvetettem az ilyen ötletet. :D

Az kb.olyan,mint combközépig érő vízben futni,ami amúgy nagyon komoly és megterhelő,mindazonáltal hatékony edzés.
Nekem ugyan csak egy öreg "Túra"Schwinn-Csepelem van,viszont az kitűnő állapotban. Emlékszem,amíg a gyermekem egész pici volt,gyakran vittem rajta,hátulra vettem egy HAMAX tipusú gyerekülést. Na,ez jól megszívatott. Olyan utcán kellett ugyanis tekernem ki a munkahelyemre,ami nálunk un. szellőztető utca,vagyis egy relatíve új része a városnak,és azért ÉNY-DK a csapásiránya,hogy a szelek kisöpörhessék a füstöt télen. (Micsoda tudományosság,ugye?)
No,mikor leraktam a srácot az oviban,spuri ki melóba,ami onnan kb. 3,5 km. Reggelenként minden esetben szembe szél,délután négy felé viszont a változat kedvéért megint. Addigra direkte megfordult,és csak ritkán kaptam hátszelet. Akkor viszont repített!
Azóta már nincs meg ez a kis üléske,túladtam rajta,de a szembe széllel mindig küzdeni szoktam,ha éppen kerékpározom.

majd kiderul mi lesz a hoval :D egy biztos vad hust vki???? biciklivel ellehet utni egy ozt annyira h utana mar csak sutni kelljen??????? :D :D

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul