Angyal/The Angel/Engelen (2009) szinkronos+feliratos 97'

eve58

Member
Csatlakozás
2026.01.08.
Üzenetek
113
Reakció pontszám
37
Hely
Budapest
Windows 10
Chrome 143.0.0.0
b89c619f3eb36b47a451b3138218d25e.jpg

svéd, norvég, finn, dráma,
Rendezte: Margreth Olin
"Vannak köztünk olyan tüneményes emberek, akik valósággal belebetegszenek a jóságukba. Mint az érzékeny gyermek, aki befogadja az egész világot: képtelen kizárni bármit is.
Van egy ilyen barátnőm. Egyszer megigértem neki, hogy bármi is lesz vele, egy napon elmesélem majd a történetét.
Igérd meg -kérte- Igérd meg, hogy elmondod majd az utódaimnak hogy ki vagyok.
Megigértem...megigértem, hogy úgy adom majd tovább a történetét, ahogy ő maga mesélte volna - ha képes lett volna rá!"

Ezzel a monológgal indul a film, amely Lea történetét meséli el.
Lea (Milla Olin) egy kedves és boldog kislány - volt...egészen addig, amíg édesapja meg nem halt rákban.
Attól kezdve elromlottak a dolgok. Mert Madelen (Gunilla Röör), Lea édesanyja ugyan nagyon szerette a kislányát, de mégsem eléggé. Madelen ugyanis kapcsolatfüggő volt: képtelen volt pasi nélkül élni. Így aztán nagyon gyorsan megjelent a színen Ole (Antti Reini), Madelen exe.
Dúlt a szerelem...
Eleinte úgy tűnt, hogy rendben is lesz ez így...de aztán szép lassan kiderült, hogy Ole egy brutális, (az elhunyt férj emlékére is) féltékeny alkoholista...
...és Lea szinte eltünt a képből...senkit sem érdekelte mit csinál!
Így aztán -főleg kamaszkorától- olyan dolgokat művelt, amiket nem kellett volna...karöltve első nagy szerelmével Henrikkel…
Viszont mindvégig kitartott benne az anyuka iránti szeretete...
Csak éppen ez kevés volt a normális élethez.
Szívfájdító, kemény de jó film - a már felnőtt Leát alakító remek Maria Bonnevie főszereplésével!
Nekem nagyon tetszett - bár fájt.
#eve58

Itt elérhető:
SZINKRONNAL (videa)
SZINKRONNAL (OK)

FELIRATTAL (videa)

Vissza
Top Alul