A Légihíd hadművelet

lpmaskmancick

New Member
Csatlakozás
2010.12.04.
Üzenetek
243
Reakció pontszám
0
Hely
Jászberény
Webhely
gasmask1.uw.hu
Ebben a novellámban a Call Of Pripyat játék közvetlen előzményeit tárgyalom.

Figyelem, emberek! – Mondta Kovalszki ezredes. Egy új hadművelettel megpróbáljuk átvenni az irányítást a stalkerektől a Zóna felett. Kifüstöljük onnan az összes szarházit. Több helikopterrel fogunk behatolni a Zóna szívébe, az anomália-térképeken bejelölt útvonalon keresztül. Az a nagy szerencsénk, hogy az agyperzselőt annak idején egy betár stalker kikapcsolta és ez által szabad lesz a bejárásunk. A helikoptereink kitörés elleni védelemmel vannak ellátva.
- Valami kérdés, emberek?
- Igen. Mondja Gyityarjov őrnagy!
- Uram, szerintem nincs sok értelmük az anomália-térképeknek, mert azok minden kitörés után változtatják a helyüket a levegőben.
- Gyigtyarjov őrnagy hagyjon fel a rémisztgetéseivel, nem változtatnak azok helyet csak úgy maguktól.

A hadművelet neve a következő lesz: Légihíd
Indulás holnap reggel 6:00-kor, kijevi idő szerint.
- Értették?
- Igen, értettük ezredes! – felelte hangosan az osztag.
- Rendben van emberek. Gyigtyarjov! Maga nem jön velünk, itt marad és ennél jobb dolgot fog csinálni: átnyálaz minden dokumentumot, aminek köze van a Zónához.
- Értettem ezredes! – Felelte az őrnagy.

Másnap reggel pontban 6:00-kor a helikopterek felszálltak az ukrán hadsereg légi bázisáról és Csernobil felé vették az útjukat. Két órányi út után a Zóna szíve felé közeledtek, majd a rádión a Szkat-5-ös a következőt közölte:
- Vétel….Itt a Szkat-5
- Mondja Szkat-5, itt Kovalszki!
- Ezredes! Leállt a hátsó rotorunk, valami eltalált a gépet……..lezuhanunk….
- Szkat-5! Szkat-5! Jelentkezzen azonnal! A picsába, egy helikopterrel kevesebb. –Itt Kovalszki ezredes minden osztagnak. Mindenki rendben van?
- Itt Szkat-2, egy hatalmas gravitációs anomáliába kerültünk…..(sistergés a rádión)….
Még egy helikopterrel kevesebb, a rohadt életbe, hogy fogjuk mi ezt a küldetést végrehajtani?
- Nézze ezredes! Ott!
- Mi az?
- Mintha valami fura puskával céloznának ránk azok a fickók ott lent.
- Lehet csak stalkerek, és felkeltettük az érdeklődésüket.
- Ezredes! Szerintem nem stalkerek, nem hiszem, hogy nekik lenne ilyen jó fegyverük.
- Eltalálták a gépet, mindjárt lezuhanunk, kényszerleszállásra felkészülni!
Ezek után a helikopter Pripjaty északi részén, a mozi közelében csapódott be. A legénység kisebb sérülésekkel megúszta a kényszerleszállást. Figyelem mindenkinek! Azonnal el kell rejtőznünk, mert az ég színéből ítélve hamarosan kitörés közeleg! Menjünk a legközelebbi panelházba, pontosabban annak a pincéjébe. Szedjék össze a működőképes és szükséges felszereléseiket és húzzanak bele! Nincs sok időnk!
Ekkor az osztag dél fele vette az irányt és a legközelebbi panelház pincéjébe „befészkelték” magukat egy kis időre. Miután sikerült ott letáborozniuk, egy napot töltöttek el. Majd később elindultak a mosoda felé, egyes stalkerek szerint, akik jártak Pripjatyban, azt említették, hogy az a legbiztonságosabb hely, ha szállást akar keresni az ember. Próbáljunk meg minél halkabban közlekedni, mert nem akarom, hogy észrevegyék a lövéseket. – mondta Kovalszki.
Sikeresen megérkeztek a mosodához és ott letáboroztak.
- Figyelem mindenkinek! Amíg nem érkezik meg a felmentő osztag, addig itt fogunk letáborozni. Technikus! Maga próbálja beüzemelni a rádiót és felvenni a kapcsolatot a központtal!
- Értettük! Megteszek minden, amit lehet. – Mondta a technikus.
Ekkor nagy nehezen, több órányi próbálkozás után, sikerült felvenni a kapcsolatot a központtal.
- Vétel! Itt Kovalszki ezredes!
- Vettem! Mondja Kovalszki.
- Akadt egy kis problémánk.
- Micsoda?
- A következő: Pripjatyban lezuhantunk, valami fura fegyverrel eltalálták a gépünket. Fogytán vagyunk a lőszerből, és személyi tartalékokból, ételből. Sürgősen erősítést kérünk!
- Rendben van Kovalszki. A hét során, amilyen gyorsan tudunk, küldünk az önök kiszabadítására egy csoportot.
- Mikorra várható hogy ideérnek?
- Mivel helikopterrel jelenleg nem tudnak bemenni a Zóna közepébe, tehát csak gyalogosan illetve stoppolással tudnak bejutni. Ehhez mindenféleképpen stalkernek álcázva lesz célszerű, mert különben egyből szétszednék őket a stalkerek, hiába katonák, páran, annyi ember ellen nem sok esélyük van.
- Értettem. Akkor megpróbáljuk kibírni ezt a pár napot.
Ezek után napokig vártak a katonák a felmentő sereg mihamarabbi érkezésében, eközben volt idejük felderíteni Pripjatyot és megismerni a környéket. A portyázások közbe fedezték fel a Monolitosok titkos fegyverraktárát. Ahol minden, a Zónában fellelhető és pár fel nem lelhető fegyverhez is sikerült lőszert találniuk, nem tudják, hogy kerültek oda, de nem is foglalkoztatta őket ennyire ez a dolog, inkább örültek, hogy sikerült feltölteni a készleteiket. Eközben nem is tudták, hogy egy stalkernek álcázott őrnagy már ő utánuk szaglászik a Zónában, és megpróbálja kideríteni mi lehetett a szerencsétlenség oka. Ez az őrnagy az volt, akit először még bőszen ki akartak zárni a hadműveletből, a hülyeségnek titulált kijelentése miatt. Ez az őrnagy Dimitrij Gyigtyarjov volt. 2012. augusztus 6.-án sikeresen megérkezett a Zóna szívébe és nekiállt kideríteni, mi okozhatta a helikopterek lezuhanását…

2011.01.09.

letöltés PDF formában: http://lpmaskmancick.uw.hu/files/Legihid.pdf

Jó lett, de annyit változtatnék rajta, mert a story szerint nem úgy volt, hogy az őrnagy nem ismerte az ezredeséket, ő az SZBUtól jött, míg Kovalski a hadseregtől.

Igen. A helikopterek lezuhanása sem stimmel. Pripyatba egy gép sem zuhant. Kovalskiék oda a Vezetővel (Strelok csoport) jutottak az evakuációs pont miatt. Gausspuskával pedig egyik sem lőtték le. A történet mag jó. Keep it up!

Annyit mondanék, hogy nem szeretem 1:1-ben alkalmazni azt, ami játék történetében van, hanem szeretem kicsit másképp értelmezni, az én elgondolásom szerint.

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul