Kezdőlap Akció Dráma Kényszerleszállás / Flight (2012)

Kényszerleszállás / Flight (2012)

0
70

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 138 perc, 2012

rendező: Robert Zemeckis
forgatókönyvíró: John Gatins
zeneszerző: Alan Silvestri
operatőr: Don Burgess
producer: Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis
vágó: Jeremiah O’Driscoll

szereplő(k):
Denzel Washington (Whip Whitaker)
Kelly Reilly (Nicole)
Rhoda Griffis (Amanda Anderson)
Nadine Velazquez (Katerina Marquez)

Whip Whitaker (Denzel Washington), a tapasztalt pilóta a csodával határos módon kényszerleszállást hajt végre gépével egy légikatasztrófát követően, és így megmenti csaknem az összes utasa életét. A baleset után Whipet hősként ünneplik, de ahogy egyre több részletre derül fény, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy igazából kinek vagy minek a hibája volt az, ami a repülőn történt.

“Egy dologra azonban érdemes odafigyelni még mielőtt nekilátnánk: a Kényszerleszállás nem akciófilm, ez bizony kőkemény dráma, annak pedig kiváló, így ha téves elvárásokkal  ülünk le elé, meglehet, hogy csalódunk. Pedig egyetlen percre sem válik unalmassá, okosan felépített script, ütős befejezéssel: igazi hollywoodi tanmese, de a legjobbak közül való. Maximálisan ajánlom, Denzelnek pedig szorítok az újabb szoborért.”

“Íme egy mozi, amire igazán régóta ácsingóztam: nekem ugyanis Robert Zemeckis maga a nagy varázsló, az ő filmjei mindig emlékezetesek és hatalmas élményt nyújtanak: nos a Flight sem okozott csalódást !!”

Ez a film egyszerűen zseniális és lenyűgöző -10/8 Zselé