A fülzúgást számos dolog kiválthatja. Akár idegbecsípődés is okozhat kellemetlen élményeket. A túl merev testtartás ( napi 8 óra gép előtt ülés munkahelyen, állandó okostelefon bámulás otthon vagy utazás közben, stressz kiváltotta izomfeszülés) eredményezhet olyan feszültséget a hát és nyaki részeken, ami szintén a fülzúgáshoz vezethet.

Érdemes kísérletezni masszázsokkal is, amelyek segítenek ellazítani a  hát-, váll- és nyaki izmokat, segít stresszmentesíteni nemcsak a testet de a lelket is.

Kétféle masszázs típusról vannak  tapasztalataim:

1. irodai masszázs – 15 percek , lényegében svéd masszázs átdolgozva ülő munkát végzőknek: hát, nyak és karok intenzív masszázsa

nagyon kellemes, felfrissítő, ám rövid – ettől nekem jobban zúgott a fülem, de éreztem, hogy borzasztó merev a hátam, nyakam

2. indiai ayurvédikus masszázs – 60 perc teljes test, de ha lehet inkább 90 perceset válasszunk, ugyanis az a valóban teljes testre kiterjedő masszázs, minden porcikát átmozgat

abszolút relaxációt nyújtó élmény, olyan pontokat nyomott meg a masszőr, hogy nem is tudtam, hogy léteznek

ezt követően lényeges javulás állt be a saját fülzúgásomat illetően

  • érdemes próbálkozni, elindulni ezen a vonalon, akár többféle masszázst is kipróbálni, ha pár alkalom után sem érzünk semmi javulást egy bizonyos tipusú masszázs esetén
  • fontosnak tartom, hogy olyan ember végezze, aki valóban ért hozzá, ugyanis előfordulhat, hogy csak ront a helyzeten
  • amiket valószínűleg érdemes kipróbálni még, bár alapos utánajárással: akupunktúra, csontkovács
  • ha a testtartásból fakad a gerincmerevség akár a gerinctorna, gerincjóga is bevethető
  • amiről még olvastam, hogy segíthet, az a sóbarlang terápia, amennyiben fülgyulladással állunk szemben – állítólag 10-15 alkalom már segít megszüntetni a fülgyulladást – feltételezhetőleg a fülgyulladás okozta fülzúgást is (Figyelem! Ez nem helyettesíti az orvos által esetlegesen felírt gyógyszereket, kezelést, terápiát! Inkább kiegészítésként javasolnám)

Eddig egy alkalommal voltam sóbarlangban (60 percet).  Igazán hangulatos volt, de emellett sokkal tisztábbnak éreztem a tüdőm utána. Szóval még akár lehet valami ebben a fajta terápiában. Hiszen tisztább tüdővel hatékonyabb lehet az oxigénbevitel a testbe.

Szerintem amennyire a pénztárca engedi, érdemes kipróbálni ezek közül a stresszoldó, hátat támogató masszázsokból párat, hiszen az egyik vezető oka a tinnitusnak a stresszből eredetezhető. Ha sokat stresszelünk, merevebb lesz a nyaki rész, az egész testünk izomzata, az idegek/ izomzat úgymond letapad, nem lesz megfelelő a vérkeringés.

Kérlek osszátok meg, hogy nektek mi segített, vagy mi az amit próbáltatok(masszázstípus, jóga stb), de egyáltalán nem hatott, vagy még akár rontott is a helyzeten.

Köszönöm. 🙂

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét