S.W.A.T. egység tagjának lenni nem kis feladat, a felelősség súlya pedig sokakat megvisel…

Otthonunkban tengetjük egyhangú és üres mindennapjainkat, folyton csak jegyesünkre gondolva. Néha lótjuk is őt, mint egy látomás, de az mit sem változtat azon a tényen, hogy a ház üres. Teljesen üres. Csak mi vagyunk benne, valamint rengeteg megoldandó rejtély és egy csukott szoba, titokkal a mélyén. Node menjünk csak szépen sorban, hogy is kerültünk ebbe a helyzetbe.

A mod a We Create Stuff gondozásában készült, akiknek nem kisebb művet köszönhetünk, mint a nagy sikert aratott, rendkívül félelmetes Nightmare House 2. Ezzel a moddal bizonyított a csapat, így az elvárások adottak voltak az Underhell-el szemben is, melyeknek szerencsére elég jól meg is felet. A mod egyébként egy MXTHE nevű fiatalember fejéből pattant ki, ezt az intóban látjuk is. Egyébként a mod epizodikus formában lesz tálalva, jelenleg ugye az első epizódnál tartunk, jelen cikkünk is azt tárgyalja.

Elindítva a modot a New Game helyett olyan lehetőséget kapunk, hogy a házban ébredjünk fel. Ez az úgynevezett HUB, SMOD-osoknak biztosan ismerős, ilyennel operál a CSS Sci-Fi is. Ennek az a lényege, hogy a ház a játék kiindulópontja, oda lehet visszatérni. Menteni nem lehet, automatikusan ment a játék. A ház is automatikusan van elmentve.

Rövid keresgélés után megtaláljuk az autókulcsot, majd a bőröndöket is felpakoljuk az autóra és indulhat is a bevetés. A kirendelt S.W.A.T. osztag már vár minket: a terroristák megszálltak egy kórházat, szinte mindenkivel végeztek, de még van néhány túszuk. Őket kell megmentenünk. Felvezényelnek minket a tetőre, ahonnét fedeznünk kell a kórház tetejét. Hirtelen egy túsz szalad ki, nyomában néhány terrorista. Leszedjük őket. Ezek után folyamatosan mélyülünk bele a dolgokba, fényt derítünk alvilági ügyletekre, megtisztítunk egy vonat állomást, lesz minden, ami csak kellhet egy B kategóriás akciófilmbe.

Végső véleményt alkotva a modról saját maga fényében mindenképp pozitív, élvezhető, viszont összehasonlítva a Nightmare House 2-vel picit alulmarad. A sztori viszont szerintem izgalmasabb, még kis ízelítőt is kapunk a következő epizódból. A játékidő nem túl hosszú, viszont a házban elég sok időt eltölthetünk a rejtélyek felfedésével.

[Info]
Nem kell hozzá az eredeti Half-Life 2 játék.
Steam, Source SDK 2006 és az 1.5 patch integrálva.
Magyar és Angol nyelvű telepítő. (A telepítés nyelve választható magyar, a játék alapban angol nyelvű!)
Telepíted és játszol.

[TzsWeb link]
Underhell-[Standalone-HL2 Mod][HU][ENG]-by.SPYFF.iso – 1.2 GB

[We Create Stuff link]
Underhell_Prologue_ 1.5_Full.rar